Poolhouse

Poolhouse

  • Owner: Withheld
  • Size: 474 SF
  • Cost: Withheld
  • Completion Date: 2006

This project involves the renovation/ restoration of a classic 1960's pool pavilion in a bucolic urban backyard. The renovation strives to retain the poetic simplicity of the original, while fixing some interior layout and detailing flaws. Spatially the main indoor-outdoor room looking over the pool is retained with minor changes that include replacing the slate floor with a pattern that extends the pool terrace into the building, replacing outdated lighting, and adding a linear wall washing fixture that extends from inside to out to emphasize the open flow of space. The bathroom and kitchen areas were completely gutted as they chopped up the simple parti and were extremely dated in their functionality. A new kitchen extends the full width of the pavilion with an "L" extension that houses the large sliding glass doors. The new changing room is one open space subdivided by a translucent panel at the shower and toilet areas. A thick zone of closets along the solid stone portion of the façade contains a washer/dryer, furnace, and storage. The result is a rejuvenated pavilion that celebrates its original design intent while accommodating updated components for modern living.